Search Engine Optimization, Türkçe’de bilinin karşılığı Arama Motoru Optimizasyonu. SEO çalışması ile amaç web sitenin organik trafiğini artırmaktır.
Arama motoru optimizasyonu yani SEO ile amaç web sitesinin değerini artırarak arama motorunda daha üst sıralara çıkması ve dolayısı ile site ziyaretçi sayısının artırılmasıdır. Bu da web sitelerinin arama motorlarının kriterlerine uygun hale getirilmesi ile mümkün olur. Kapsamlı bir SEO çalışması tüm bu arama motoru kriterlerini, sitenin genel görünümünü ve içeriğini dikkate alarak yapılır.
SEO, ilgili anahtar kelimelerle arama motorlarında daha üst sıralarda yer alarak bu kelimelere ait arama trafiğinde en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefler.
Hedef Kitlenin Belirlenmesi
Anahtar kelime analizi: Sektöre göre uygun anahtar kelime analizi hedef kitleye uygun aranma hacmi yüksek kelimelere odaklanılarak yapılır. Belirlenen anahtar kelimeler doğrultusunda site içerikleri optimize edilir, URL yapıları güncellenir.
Rakip analizi: Sektördeki rakiplerinizi inceleyerek, belli bir dönem içerisinde organik trafiğinizde büyüme, organik trafiğin ciroya olumlu yansıması ve doğru anahtar kelimelerde arama sonuçlarındaki görünürlük hedeflenir.
Sektörel Analiz: Rakip analizi doğrultusunda sektörün rekabet oranı incelenir ve hedefler bu doğrultuda belirlenir.
SEO’da Neler Yapıyoruz?
- Sektör, rakipler ve rekabet analizi
- Hedef anahtar kelimelerin araştırılması ve belirlenmesi
- Site içi optimizasyon
- Tüm imlemelerin yeniden inşası
- Site hızı analizi, önerileri ve optimizasyonu
- SEO testleri ve site denetimleri
- Çeşitli izleme ve iyileştirme optimizasyonları (UI/UX)
- Arama motorları tarafından alınmış cezaları iyileştirme
- Sayfalama ve yinelenen içerik düzenlemesi
- Eski, güncelliğini yitirmiş ve kırık linklerin düzenlenmesi
- Görseller ve gömülü videolar için optimizasyon
- Yol haritası belirleme ve raporlama
SEO Danışmanlığı Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?
Her web sitenin birbirinden farklı olduğu gibi, her SEO sürecide birbirinden farklıdır. Fiyatlarının hesaplanması birkaç temel unsura dayanır.
Aranma hacimlerinin yoğunluğu fiyatlandırmayı etkiler. Sektörlerin büyüklüğü ve rekabet hacimlerinin zorluğu fiyatlandırmayı etkiler.
Websitenin mevcut sıralama durumları ve süreç durumları fiyatlandırmayı etkiler.